Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Csíkos nappali gekkó (phelsuma lineata lineata)


phelshuma_li_li.jpg

Elterjedése:

K-Madagaszkár

Leírása:

Az alapszíne sötéteszöld amelyet a has mentén egy fekete csík tarkít. Hátát és a gerincét több folt tarkítja melynek színe a feketétől a vörösig terjed. A lábai szürkés színűek. (egyes hímeknél a fej kékes színű)

Tartása:

Ezek a nappali gekkók közepes méretű 40x40x60cm-es terráriumban tarthatók PÁROSÁVAL!! Berendezésként a már a nappali gekkóknál megszokott függőleges dolgok kerüljenek a terráriumba (bambusz, merev levelű növények). Háttérfalat parafa kéregből vagy bambuszból is nyugodtan kirakhatunk. Talajként megfele a tőzeg, kókusz rost valamint hasonló típusú földek. A homoktól tartózkodjunk. Ezek a gekkók kedvelik a párát így 60-80% az ideális számukra. Míg a hőmérséklet idális értéke: 28-29°C.

Etetés/Itatás:

Enni légy nagyságú rovarokkal táplálkoznak , ám ne feledkezzünk meg ról , hogy minden nappali gekkó fogyaszt növényi eredetű táplálékot. Valamint kisebb férgekkel. Inni a növények leveleiről isznak.

Tenyésztés:

Ha a fönt leírtaknak eleget teszünk valamint pár hétig teleltetjük álltainkat jó esélyünk van szaporulatra. A nőstény egy évben általában 5-6-szor rak tojást. A tojások 28-30°C között 40-50 nap alatt kelnek ki a 4-5 cm kis gekkók. Felnevelésük egymástól elkülönítve lehetséges sok UV-zás mellet.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 88
Tegnapi: 103
Heti: 367
Havi: 987
Össz.: 368 605

Látogatottság növelés
Oldal: Csíkos nappali gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »