Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Foltos gekkó (gekko petricolus)

 gekkopetricolusmale.jpg

Mérte:

20-25cm

Származása:

Thaiföld

Leírás:

Alapszíne világosbarna vagy szürke között változik.Ha bár nagyon hasonlít az arany gekkóhoz senkit se tévesszen meg a látaszat!!Ha jobban megnézzük ezen a fajon sok, szertelenül elszórt foltot találunk. Lábainak színe a szürke, lábai öt tapadókorongokkal valmint karmokkal van felszerelve, vagyis ez az állat nem talajlakó.Feje alapjában véve nem széles de nem is keskeny, színe a szürke.

Tartása:

A foltos gekkó tartása nem okoz nehézséget, ezért bátran ajánlható kezdőknek is. A terrárium minimális méretei 40x40x50cm.Talajként megfelel a tőzeg, virágföld.A terráriumot érdemes kihátterezni. Tehetünk a terráriumba erős levelű növényeket valamint, bambuszt, és erős faágakat. A hőmérséklet aktuális értéke:28-30°C.A páratartalomra annyira nem kényes a 50-60% tökéletesen megfelel neki.

Etetés/Itatás:

Táplálékként megfelel nekik: a tücskök, a lisztkukac, rózsabogár lárvája, sáskák. Inni a növények leveleiről isznak.

Szaporítás:

A szaporodáshoz, szükséges a teleltetés. Ezek után a párzás szinte biztos. A nőstény hasában a tojások jól kivehetők. Ezeket a nőstény gyakran az üveglapra vagy más tárgyakra ragasztja fel. A tojások kelési ideje változó.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 84
Tegnapi: 103
Heti: 363
Havi: 983
Össz.: 368 601

Látogatottság növelés
Oldal: Foltos gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »