Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Lebenyes gekkó (ptychozoon kuhlii)

 


kuhlii.jpgMéret:

18-20cm

Származása:

D-Ázsia, Indonéz szigetvilág

Leírása:

Sötét barna vagy zöldesszürkés színű, amelyet sötétebb világosabb folzok tarkítanak. A lebenyes gekkó nem a szépségéről híres sokkal inkább a lábujjai és combokon valamint testének két oldalán elhelyezkedő, lebenyeiről lett ismert.Tapadólábai ennek a családnak még a gekkók világában is egyedeiek.Lábujjai karmokban végződnek.

Tartás:

Egy tenyészcsoport számára tágas minimum: 60x40x70cm terráriumot javaslok, a nőstények nem agresszívak egymással szemben így több is tartható egy terráriumban. A lebenyes gekkók nem igényelnek különleges berendezésű terráriumot. A háttérfal megcsinálása kisebb-nagyobb odvas fák elhelyezése valamint pár műnövényelhelyezésével gyakorlatilag kész is vagyunk. Talajként megfelel a tőzeg, kókuszrost, mivel a gekkók csak nagyon ritkán mennek le a talajra így talaj minősége nem döntő fontosságú de a homoktól tartózkodjunk.A hőmérséklet idális értéke: 28-30°C , míg a pára 60-70%

Etetés/Itatás:

A lebenyes gekkók közepes méretű tücskökön, lisztkukacon, sáslakákon valamint hasonló méretű táplálékkon élnek. Inni a növények leveleiről isznak.

Szaporítás:

Megfelelő tartási körülmények mellet gekkóink egész éven át 2 tojást raknak havonta. Az inkubációs idő 25-28°C és 65-80% páratartalmon 65-75 nap. A kis gekókat különítsük el a szüleiktől.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 76
Tegnapi: 103
Heti: 355
Havi: 975
Össz.: 368 593

Látogatottság növelés
Oldal: Lebenyes gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »