Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Toke gekkó( gekko gecko )


 tokayfamily.jpg

Mérete:

30-35cm

Származás:

D-K Ázsia

Élőhely:

Ember lakta terület, valamint trópusi erdők.

Leírása:

Teste robosztus felépítésű ez különösen a hímeken látszik. Alapszíne általában a kék de előfordulnak zöldesszürke pédányok is, és az állat testét még kidudorodó szemölcsök is díszítik amelyeknek színe a vöröstől a narancssárgáig terjed. Lábaik öt jól fejlett karmokkal és tapadókorongokkal ellátott lábujjban végződnek. A toke nevét arról kapta, hogy a hím éjszakánként gyakran hangos kiáltásával párzásra hívja nőtényt. Ez a hang úgy hangzik hogyTokeee!!!! A nőstények hangadási képessége sokkal halkabb.

Tartás:

Egy toke párnak szüksége van minimum egy:60x40x70 cm-es terráriumra. Mivel az állatok főleg sziklákon és házfalakon mászkálnak ezért elengedhetetlen a HÁTTÉRFAL! A talajra az állatok sohase mennek le ezért oda egy nagyobb vizes medencét a megfelelő páratartalom elérése érdekében tehetünk.A terrárium berendezésekor kerüljenek mű valamint nagy élő, de erős növények a terráriumba, mert a gekkók erről isznak a legszívesebben.

Etetés:

A toke gyakorlatilag mindent megesznek ami él mozog, és befér a szájukba. Gyakoribb táplálékállatok: tücsök, csótány, sáska, kukacok, kis egér vagy patkány.

Hőmérséklet:

25-30°C

Pára:

60-70%

Tenyésztés:

Ha a megfelelő körülmények között tartjuk kedvenceinket több mint biztos hogy számíthatunk szaporulatra.A nőstény általában két tojást rak amiből általában kikelnek a 10 cm-es kisgekkók.A tojások kelési ideje eltérő.A felnőttek nem eszik meg a kicsinyeiket de az ellenőrzés céljából jobb őket külön venni.DE UTÁNA SOHA TÖBBÉ NEM SZABAD VISSZATENNI ŐKET MERT A FELNŐTTEK MEGESZIK!!
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 87
Tegnapi: 103
Heti: 366
Havi: 986
Össz.: 368 604

Látogatottság növelés
Oldal: Toke gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »