Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Csoda gekkó(teratoscincus scincus)

teratoscincus.gif

Méret:

17-20cm

Elterjedése:

Közép és D-NY Ázsia

Leírása:

Igen csak mutatós mintázatú gekkó. Alapszíne a sárgásbarnától a szürkéig terjedhet. Amit fekete és sötét barna foltok díszítik.Pikkelyei szorosan egymásra tapadnak, de mind ezen túl lazán ilesszkednek és ennek köszönhetően mint 2. száján keresztül lélegzik, mert, hogy a légnedvességet így megtartja Ezeket a pikkelyeket a fakán mikor veszély fenyegeti összedörzsöli, ennek ilyesztő, reszelős hangja van.

Tartás:

Mivel a sivatagi körülményeket, nehezen lehet utánozni ezért külseje bár mennyire is csábító kérem a terraristákat, hogy első gekkójuk ne egy csodagekkó legyen. Egy pár számára én egy 60x30x30 terráriumot javaslok. A talaj létfontosságú ezeknél a gekkóknál. Legalább 10-15cm vastag legyen a talaj, aminek alsó rétegét mindig nedvesen kell tartani. Ezt úgy érhetjük el ha alúra 3cm vastagságban kavicsot tseszünk rá pedig egy elválasztó dolgot(zsák,rongy,lepedő) és csak arra rá a homokot. És a legalsó rétegbe egy csövet vezetünk és azon keresztül vizet öntük a legalsó rétegbe. Mivel magas hőmérsékletet igényelnek ezért egy talajfűtőt vagy egy fűthető követ valamint nagy teljesítményű lámpát. A hőmérséklet idális értéke egyébként kb:29-35°C fok. Fontos a nappalok és az éjszakák közi nagy hőingás DE EZT FOKOZATOSAN CSINÁLJUK!!!!

Etetés/Itatás:

tücsök,sáska,csótány.lisztkukac, valaminrót viaszmoly és az újszölött egér.

Szaporítás:

A szaporításhoz szükséges a teleltetés 3 hétig. A nőstény a talajba rakja tojásait, amit onnan ki kell venni ugyanis a szülők megeszik őket. A kicsinyek 28-30°C között jönnek a világra kb 70-100 nap között.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 83
Tegnapi: 103
Heti: 362
Havi: 982
Össz.: 368 600

Látogatottság növelés
Oldal: Csoda gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »