Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Szemfoltos nappali gekkó
(phelsuma quadriocellata lepida)

 p_q_lepida_love.jpg

Mérete:

9-13cm

Elterjedése:

Kelet-Madagaszkár

Leírása:

Az egyik leggyönyörübb gekkó. Alapszíne az élénkzöld, a hátát vörös foltok tarkítják.Fejét mintha kék sprével lefújták volna a farok vég élénkkék. Nevét az első lábak mögött fekete foltról kapta, melyet kék vonal tarkít. Ugyanez a hátsó lábaknál is megfigyelhető, bár ott kevésbé feltűnő.

Tartás:

A szemfoltos nappali gekkókat, párban érdemes tartani. Egy ilyen párnak én egy 30x30x40 terráriumot javaslok, bár lehet kisebb is de így nagyobb esélyünk van szaporulatra. A phelsuma quedriocellata lepida, párás terráriumot igényel ezért, trópusi berendezés mellett biztosítanunk kell számukra egy csobogót vagy egy nagy vizes tálat a megfelelő páratartalom elérése érdekében. A berendezés álljon, bambuszokból élő és mű növényekből. A háttérfal nem létszükségletű de a gekkók szívesen időznek rajta. Talajként megfelel a tőzeg, kókuszrost, virágföld, valamint kéreg. Aki egy ilyen gekkó birtókába jut egyike azon gekkó tartóknak akik az egyik legritkábban kapható phelsuma fajjal dicsekedhetnek.

Etetés/Itatás:

Ezek a gekkók főleg tücskökkel valamint, kisebb kukacokkal táplálkoznak.Mint minden nappali gekkónak, a phelsuma quedriocellata lepidának is szüksége van növényi eredetű táplálékra. Inni a növények leveleiről szeretnek.

Tenyésztés:

A szaporítást elősegíti az 2-3 hétig tartó teleltetés. Így már jó esélyünk van a tojás rakásra. A 26-27°C hőmérsékleten a tojások egy hónapon belül kikelnek. A kicsinyeket SZÜLEIKTŐL VALAMINT TESTVÉRÉTŐL ELKÜLÖNÍTVE TARTSUK. AZ UV-ZÁS LÉTFONTOSSÁGÚ!!!

   normal_20_09_04.jpg

 A szemfoltos nappali gekkó kicsinye
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 80
Tegnapi: 103
Heti: 359
Havi: 979
Össz.: 368 597

Látogatottság növelés
Oldal: Szemfoltos nappali gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »