Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Sávos gekkó (gekko vittatus)

 gekkovittatusjuvjb.jpg

Méret:

25-28cm

Elterjedés:

Indonéz szigetvilág

Leírása:

A sávos gekkó igen csak szép mintázatot visel. Alapszíne a sárgás és a sötétbarna. A hátgerincen végig futó csík a tarkójánál Y alakbán végződik. A farok fekete-fehér kersztcsíkos. Lábai 5 karmokkal és tapadókorongokkal felszerelt lábujjakban végződnek. Testfelépítését tekintve nem egy robosztus faj.

Tartása:

Egy pár számára szükséges egy 60x40x70 terrárium. Ennek a gekkónak a tartását már inkább a tapasztaltabb terraristáknak ajánlom. Fontos a terráriumban, hogy legyen: háttérfal,erős levelű növények, valamint faágak.Talajként megfelel a tőzeg mivel ez a faj már igencsak magas 75%-os páratartalmat igényel ezért egy csobogót nyugodtan betehetünk hozzá. Ennél a fajnál több nőstényt is lehet egy hímmel eggyütt tartani a nőtények nem agresszívak egymással szemben. A hímek viszont annál inkább azok.

Táplálék:

mindent felfalnak amit csak meglátnak: tücsök,sáska,rózsa/liszt/viaszmoly lárvája, egér fiókák. Inni a növények leveleiről isznak. A sávos gekkó agresszíve erős harapású gekkó ezért ha csak lehet ne vegyük kézbe.

Szaporítás:

A nőstények egész éven át rakja jettesével tojásait, nem ritka, hogy nőstények ugyan oda tojják tojásaikat a terráriumban. A felnőtek nem szik meg kicsinyeiket, de az ellenőrzés céljából jobb kivenni őket a terráriumból.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 52
Tegnapi: 103
Heti: 331
Havi: 951
Össz.: 368 569

Látogatottság növelés
Oldal: Sávos gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »