Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Közönséges legyezőujjú gekkó
(ptyodactylus hasselquistii)

aaaa.jpg Elterjdés:

É-K Afrika

Mérete:

12-14cm

Leírása:

Ez a faj igencsak karcsú, amelyet a nagy zömök feje, valamint a rajta lévő nagy szemek még jobban kiemelnek. Ez a gekkó mivel fán élő, ezért természetesen tapadókorngos lábai vannak. A lábak öt jól fejlett, karmokkal és tapadókorongokkal ellátott lábujjban végződnek. Színét nem lehet meghatározni mert az összes elképzelhető színben megtalálhatóak egyedek.

Tartás:

Ezeknek a gekkóknak nem okoz nehézségeket és egy közepes méretű terráriumban , 40x40x50 pédául egy tenyészpárnak bőségesen elég. Ezek a gekkók mint azt már az imént említettem nem szeretik annyira a fás búvó helyeket ezért minden féle képpen készítsünk hátteret, gipszből vagy betonból amelyre kisebb fajta teraszokat alakítunk ki, ahol gekkóink sütkérezhetnek. Talajként használhatunk sódert, vagy homokot is. Egyébként a legyezőujjú gekkók szeretik a meleget így napközben a hőmérséklet nyugodtan lehet 29-31°C is. A párára nem igényesek de minden képpen tegyünk be nekik vizes tálat hogy tudjanak belőle inni.

Etetés:

Közepes méretű tücsköket , viaszmolyt és lárváját valamint kisebb sáskákat esznek amelyet mimdig hintsünk meg vitaminporral.

Tenyésztés:

Hogy állataink szaporodjanak feltétlenül szükséges a 3-4 hétig tartó teleltetés. A nőstények általában két tojást raknak amelyet ha lehet vegyünk ki a terráriumból. A tojások hőmérséklettől függően 55-70 nap alatt kelnek ki
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 58
Tegnapi: 103
Heti: 337
Havi: 957
Össz.: 368 575

Látogatottság növelés
Oldal: Közönséges legyezőujjú gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »