Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Madagaszkári nappali gekkó
(
phelsuma madagascariensis grandis)

index54.jpg

Mérete:

22-30cm

Élőhelye:

Madagaszkár Északi része

Leírása:

A test alapszíne világoszöld amit az egyedektől függően a fej és a hátrészén piros foltok tarkítanak. Szeme a többi gekkóéhoz viszonyítva nem nagy. Tapadókorongos lábai 4 ujjban végződnek ezen a fán lakó gekkón azonban nincsenek karmok.

Tartása:

Ezt a fajt csak és kizárólag párban vagy egyedül szabad tartani vagy egyedül, ugyanis az agresszió az azonos nemmel szemben a nappali gekkóknál nagyon erős. Egy már egymással jól meglévő párt ha nem muszáj ne bontsunk meg. Egy pár számára minimum egy: 60x40x70 cm-es terráriumot javaslok. A nappali gekkók szeretik a függőleges tárgyakata, növényeket ezért a bambusz a növények közül a sansevieria megfellő lehet. Azonban a hátfal ennél a fajnál már nem olyan fontos. A talajra az állatok szíinte sohase mennek le ezért ide is tehetünk egy nagyobb vizesmedencét a megfelelő páratartalom elérése érdekében. Renkívül fontos a rendszeres UV megvilágítás vagy az állatok egészségtelenek lesznek amit majd saját szemünkel is észrevehetünk.

Etetés/Itatás:

A nappali gekkók egyedi táplálkozással büszkélkedhetnek mert nem csak állati hanem növényi eredetű táplálékot is magukhoz vesznek. Kedvelik a banánt, almát(pépesítve), barackot valamint különböző bébitápszereket. Állati erdetű táplélként megfelel a tücsök, a csótány, a sáska a lisztkukac, valamint az egér.

Tenyésztés:

Ahhoz, hogy állataink szaporodjanak teleltetni kell őket 3-4 hétig 20-23°C-on.A nőstény két tojást rak le. Nem ritka, hogy pont a bambusz belsejébe. A tojások 50-70 nap között kelnek ki. Az utódokat mindenképpen külön kell tenni és egymástól is, hogy ne lássák egymást. Amint megszületnek vedlenek és a vedlést felfaják. Nagyon fontos a rendszeres UV megvilágítás valamint kálcium adagolása vagy elpusztulnak ha adhatok egy jó tanácsot soha se vegyünk kis nappali gekkókat.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 103
Heti: 380
Havi: 1 000
Össz.: 368 618

Látogatottság növelés
Oldal: Madagaszkári nappali gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »