Aqua-Terra

Egzotikus hüllők, kétéltűek, ITT mindent megtalálsz róluk ha valami nincs fönt azt írjátok meg: adam.martin1999@gmail.hu

Tanzániai kék gekkó (Lygodactylus williamsi)


lygodactylus_williamsi_1_0.jpg


Földrajzi eloszlása:


Tanzánia, Kimboza erdő.

Leírás:


A vadon élő, kékes zöldes fán élő gekkók csak a Tanzániai Kimboza erdőben találhatóak meg. A sorozatos erdőirtások miatt élőhelyük egyre jobban szűkül, ezért ritka fajról beszélünk. Európában egyre inkább nő azok száma akik megpróbálkoznak tenyésztésükkel, azonban egyelőre még kevesen vannak és a kölyök példányok ára elég magas. Azt szeretnék elérni, hogy szigorú törvényekkel védjék ezeket az apró állatokat. A felnőttek teljes hossza elérheti a 60-100 mm-t.

Ivarmeghatározás:


A domináns hím élénk kék színű, míg a nőstények inkább zöldek. A fiatal hímek is zöldes színűek, így a legegyszerűbb módja a nem meghatározásának, ha megvizsgáljuk a hemipéniszt és a pórusokat. A hímeknek gyakran teljesen befeketedik a torkuk. Mindkét nemnél igen látványosan sárga és narancs színű a has.

Élettartam:


A pontos számok még nem ismertek, de a várható élettartam 3-10 év.

Hőmérséklet és páratartalom:


25-29 ° C -ot és száraz, napos helyet igényelnek. 50-80% páratartalmat és UV fényt kell biztosítani.

Élelmezés:


Legyek, kis tücskök (kalcium és vitamin porozva), újszülött csótányok, gyümölcs és méz keverék (vegyes gyümölcs, gyümölcs bébiételek, méz, vitaminok)

Terráriumi környezet:


Kelet-Tanzániai trópusi esőerdő. A vertikális orientáltságú trópusi terráriumban sok ág és növény legyen. Egy kis / közepes méretű terrárium elég nagy ahhoz, hogy 3 állatot tartsunk benne. Egy Exo Terra vagy akár saját készítésű 30x30x45 cm ³ méretű terrárium ideális számukra. A hímek területvédők, így őket nem szabad együtt tartani, esetleg egy nagy terráriumban sok búvóhellyel, hogy minimálisra csökkenjen a találkozások száma. A hím egyedek felpöffesztik a torkukat, majd azt mutogatják és hintáztatják a fejüket jobbra-balra. Ezt egy kis hajsza követi.

Tenyésztés:


Egy-két hetente rak a nőstény 2-4 tojást, amit felragaszt valahol magasan a terráriumban. Feltételek a tojások kikeléséhez: nedves, párás közeg, ne érje közvetlenül víz a tojást és a hőmérséklet 26 és 30 Celsius fok között legyen. Nincs szükség inkubátorra, a legjobb ha a terráriumban kelnek ki a kicsik. A szülők nem védik a tojásokat így takarjuk le egy teaszűrővel vagy valami nem légmentesen záródó áttetsző tárggyal. Mikor kikeltek a kicsik el kell őket különíteni egy másik zárt terráriumba, mert előfordulhat hogy a szülők megeszik őket. A fiatal állatoknak nagy szüksége van kalciumra és UV fényre így biztosítsunk számukra elegendőt. Az eleségállatokat mint ahogy a többi gekkófajnál, ezeknél is porozzuk. Körülbelül 7 hónap elteltével válnak ivaréretté.


az1gvqcvbo9mvh9hrj7ayygbo1_500.jpg
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 81
Tegnapi: 103
Heti: 360
Havi: 980
Össz.: 368 598

Látogatottság növelés
Oldal: Tanzániai kék gekkó
Aqua-Terra - © 2008 - 2024 - aqua-terra.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »